i k l a n

Wednesday, May 25, 2011

jiran



sejak akhir-akhir ni aku baru perasan yang jiran aku ni suka mengemas di waktu malam. bukan mengemas dalam rumah tapi luar rumah..!! malam-malam diorang akan menyapu sampah dan tidak ketinggalan untuk mereka membakar sampah juga..!! eh..korang jangan salah paham pulak. ni bukan artikel untuk mengumpat jiran aku. sebenarnya aku baru perasan yang aku masih tak kenal siapa jiran aku yang sebenarnya..hoho.

disebabkan aku tinggal kat taman perumahan dan dirumah teres. dua jiran terdekat aku adalah satu family berbangsa cina (sebelah kiri) dan satu family berbangsa melayu (sebelah kanan). disebabkan juga aku ni pun jarang ada kat rumah tu jadi aku hanya sempat senyum-senyum jek kat diorang. adeii...pe la aku ni. aku tengah cari idea camne aku nak berborak n kenal lebih dekat ngan diorang. korang ada idea tak..??

3 comments:

amira diana said...

senyum2 jek xtegur ke jiran tu slmt pg @ tye sihat ke hr nie...jiran sepakat membawa berkat...mesti jiran tu bz d siang hari sebab tu die mengemas d mlm hr kot....ngee3...
cdgn if dh perasan jiran tu mengenas pd mlm hr d luar rmh pe kata abh muhsein bersembng2 dgn dorng time mlm hr...he3

MuzzamMiL said...

Assalamualaikum.. AlhamdulilLah... Salam ziarah Tuan..

Huhhhuhu, biasa lah tu.. kira aktiviti malam yang bermanfaat ler..

kIRANYA mengemas luar rumah sambil wat ungggun api..

Ape kate hang wat BBQ ngan jiran2 hang sambil kemas rumah kat luar... hehheheeh.... ;)


http://jomhadis.blogspot.com/2011/04/sebaik-baik-jiran.html

muhsync said...

thank amira and muzzammil for comment,
mencari alasan untuk bersembang tu yang masih lagi bermain dalam kepala. tapi idea buat unggun api bersama tu bijak jugak tapi ada jugak kena pukul ngn suami jiran aku nih. sebb yang menyapu malam2 tu bini dia..hehe

Related Posts with Thumbnails